Neautentificat.

#1 2007-01-22 21:32:41

Carmen12
Membru
Locatie: Norvegia
Inregistrat: 2006-11-07
Mesaje: 1666

Retete cu carne tocata

MUSACA
 
1 kg de cartofi, 600 g de carne tocată, 4 ouă, sare, piper, pătrunjel verde tăiat mărunt, o lingură de margarină, 200 ml de smântână, o ceapă medie.
Cartofii se spală si se fierb în coajă 20 de minute. Se curătă si se taie felii. Carnea se pune într-un vas cu ceapa tăiată mărunt si cu o cească cu apă (sau supă) la foc mic, amestecând, până îsi schimbă culoarea. Se lasă să fiarbă 15 minute adăugând apă dacă mai este nevoie. Se dă deoparte si se lasă să se răcească putin. Apoi se condimentează si se amestecă cu două ouă crude si cu pătrunjelul verde (se pot pune si alte condimente, după preferintă). se unge o tava cu margarină si se asează un strat de felii de cartofi, apoi unul de carne si tot asa până se termină ingredientele, dar ultimul trebuie să fie un strat de cartofi. Ouăle rămase se bat bine cu smântâna si se toarnă pe deasupra. Se dă la cuptorul încins până ce se rumeneste bine .

http://quick.holdthatpic.com/images/48901.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
http://quick.holdthatpic.com/images/48902.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
http://quick.holdthatpic.com/images/48903.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
http://quick.holdthatpic.com/images/48904.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/


http://b3.lilypie.com/Bf9xp2/.png
                                           http://www.lumeapiticilor.ro/strada/chioscul/Blinkies-repository/aHR0cDovL3d3dy5sdW1lYXBpdGljaWxvci5yby9zdHJhZGEvY2hpb3NjdWwvQmxpbmtpZXMtcmVwb3NpdG9yeS9idWNhdGFyaWUvYnVjYXRhcmllXzE0LmdpZg==.blinkie

Offline

 

#2 2007-02-14 21:14:31

Carmen12
Membru
Locatie: Norvegia
Inregistrat: 2006-11-07
Mesaje: 1666

Re: Retete cu carne tocata

Am venit si eu cu pozele dupa ce am papat big_smile
RULOURI DE CARNE UMPLUTE CU CASCAVAL SI RATATOUILLE

Ratatouille( amestec de legume)
1 ceapa, 1 vanata mica, 1 dovlecel, 2 ardei(culori diferite),1 cutie de rosii in bucatele(400 gr), 1 lingurita timian(eu nu am pus ca nu-mi place),sare,piper si usturoi cui ii place.
Curatati ceapa si taiati-o in bucatele.faceti asa cu toate legumele.incalziti putin ulei intr-o tigaie si caliti cateva minute ceapa.Apoi rasturnati-o intr-o craticioara.Caliti apoi vanata,dovlecelul si ardeii in acelasi fe.Eu am calit fiecare separat.Cand toate sunt in cratita,aaugati rosiile din cutie si puneti condimente.Lasati pe foc mic 15 minute cu capac si amestecati din cand in cand.
Amestecati carnea tocata cu sare,piper si galbenusurile si adaugati frisca lichida alimentara(face carnea moale).Taiati cascavalul in bucatele.Umeziti mainile cu apa rece si puneti de-a lungul palmei o bucata de carne.Adaugati cascavalul pe mijloc si formati un rulou de carne.Incalziti margarina sau ulei in tigaie si prajiti rulourile 5-7 minute.Acum depinde si de aragaz.Aici sunt numai electrice si sunt diferite fata de cele cu gaz.Va orientati cand sunt prajite.Eu le-am prajit la foc mic.
Puteti servi si cu cartofi sau orez,dar sunt foarte bune si asa,adica rulourile cu legumele.
Daca nu ati inteles ceva,intrebati si va raspund.
http://quick.holdthatpic.com/images/56877.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Aici si cu rulourile de carne
400 gr carne tocata sau carne pentru carbonada(eu am folosit carne tocata de vita)
sare si piper
2 galbenusuri de oua
200 ml frisca lichida alimentara(cred ca stiti acum ce este ca v-am mai spus de ea la reteta de POTETISOTO)
margarina pentru prajit
cascaval pentru umplut
http://quick.holdthatpic.com/images/56879.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Sotul a servit cu orez,iar eu cu cartof fiert si trecut prin margarina 5 min
http://quick.holdthatpic.com/images/56880.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/


http://b3.lilypie.com/Bf9xp2/.png
                                           http://www.lumeapiticilor.ro/strada/chioscul/Blinkies-repository/aHR0cDovL3d3dy5sdW1lYXBpdGljaWxvci5yby9zdHJhZGEvY2hpb3NjdWwvQmxpbmtpZXMtcmVwb3NpdG9yeS9idWNhdGFyaWUvYnVjYXRhcmllXzE0LmdpZg==.blinkie

Offline

 

#3 2007-02-21 20:30:25

Carmen12
Membru
Locatie: Norvegia
Inregistrat: 2006-11-07
Mesaje: 1666

Re: Retete cu carne tocata

GRATIN DE CONOPIDA CU CARTOFI
Desfaci 1 conopida in buchetele si le fierbi in apa cu sare.
Fierbi 4-5 cartofi si apoi ii tai feliute.Asezi conopida si cartofii in straturi sau amestecati,cum vrei,intr-o tava rezistenta la foc.
Am batut 2 oua cu vreo 150-200 gr smantana mai groasa si am turnat peste ele,apoi am pus cascaval ras si am dat la cuptor 30 min.(depinde de cuptor,te orientezi)

http://quick.holdthatpic.com/images/59250.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

CU CHIFTELE
Am fiert 4 oua mai mici.
Am folosit carne tocata de vita pentru ca eu nu prea folosesc de porc ca are prea multa grasime.
Deci,am amestecat 400 gr carne tocata cu 1 ou crud,1 lingurita condimente pentru carne tocata,putina sare si piper,patrunjel si marar verde cate putin.
Apoi am impartit carnea in 4.Am intins in palma umezita si am pus oul fiert si am facut o "mingiuta".Am pus cele 4 mingiute pe o tava,pe hartie de copt si am dat la cuptor pana s-au rumenit.

http://quick.holdthatpic.com/images/59251.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
Chiftelele taiate
http://quick.holdthatpic.com/images/59252.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/


http://b3.lilypie.com/Bf9xp2/.png
                                           http://www.lumeapiticilor.ro/strada/chioscul/Blinkies-repository/aHR0cDovL3d3dy5sdW1lYXBpdGljaWxvci5yby9zdHJhZGEvY2hpb3NjdWwvQmxpbmtpZXMtcmVwb3NpdG9yeS9idWNhdGFyaWUvYnVjYXRhcmllXzE0LmdpZg==.blinkie

Offline

 

#4 2007-02-21 20:57:27

Carmen12
Membru
Locatie: Norvegia
Inregistrat: 2006-11-07
Mesaje: 1666

Re: Retete cu carne tocata

Asa arata chiftelele inainte sa le bag in cuptor
http://quick.holdthatpic.com/images/59257.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
Am pus si putin usturoi praf in carne.


http://b3.lilypie.com/Bf9xp2/.png
                                           http://www.lumeapiticilor.ro/strada/chioscul/Blinkies-repository/aHR0cDovL3d3dy5sdW1lYXBpdGljaWxvci5yby9zdHJhZGEvY2hpb3NjdWwvQmxpbmtpZXMtcmVwb3NpdG9yeS9idWNhdGFyaWUvYnVjYXRhcmllXzE0LmdpZg==.blinkie

Offline

 

#5 2007-03-21 21:11:58

Carmen12
Membru
Locatie: Norvegia
Inregistrat: 2006-11-07
Mesaje: 1666

Re: Retete cu carne tocata

Gryte cu ciuperci si dovlecel

http://quick.holdthatpic.com/images/70850.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
http://quick.holdthatpic.com/images/70847.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

400 gr carne tocata
10 ciuperci
1 ardei
jumatate de dovlecel
2-3 catei usturoi

Pui intr-o tigaie adanca usturoiul taiat feliute fine cu carnea si 2 linguri de ulei.Lasi sa se rumeneasca si tai dovlecelul,ciupercile in 4-6,ardeiul si le pui in tigaie.Am pus jumatate de pahar de apa si am lasat sa fiarba la foc mic.
Cand a fost gata am turnat peste un sos de piper pe care l-am cumparat(la plic).A iesit foarte bun.


http://b3.lilypie.com/Bf9xp2/.png
                                           http://www.lumeapiticilor.ro/strada/chioscul/Blinkies-repository/aHR0cDovL3d3dy5sdW1lYXBpdGljaWxvci5yby9zdHJhZGEvY2hpb3NjdWwvQmxpbmtpZXMtcmVwb3NpdG9yeS9idWNhdGFyaWUvYnVjYXRhcmllXzE0LmdpZg==.blinkie

Offline

 

#6 2007-03-25 23:01:19

Carmen12
Membru
Locatie: Norvegia
Inregistrat: 2006-11-07
Mesaje: 1666

Re: Retete cu carne tocata

Sarmale gatite e sotul meu

http://quick.holdthatpic.com/images/71992.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
http://quick.holdthatpic.com/images/71993.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/


http://b3.lilypie.com/Bf9xp2/.png
                                           http://www.lumeapiticilor.ro/strada/chioscul/Blinkies-repository/aHR0cDovL3d3dy5sdW1lYXBpdGljaWxvci5yby9zdHJhZGEvY2hpb3NjdWwvQmxpbmtpZXMtcmVwb3NpdG9yeS9idWNhdGFyaWUvYnVjYXRhcmllXzE0LmdpZg==.blinkie

Offline

 

2007-03-25 23:01:19

#7 2007-06-29 17:36:55

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

CHIFTELUTE MARINATE CU PIURE

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/176_7658.jpg


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#8 2007-09-06 15:48:14

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

aseara am facut 2 feluri de "snitzel"

se pregateste carnea ca ptr chiftele

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8569.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8572.jpg

se ung 2 foi de napolitana cu branza topita

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8571.jpg

se intinde carnea pe una din foi si cu cealalta acoperim

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8573.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8574.jpg

se taie ca o prajitura

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8575.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8576.jpg

se dau prin faina, pesmet si ou si se prajesc

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8577.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8578.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8579.jpg

se iau cativa ardei copti si se curata de seminte, se taie cascavalul feliute si sunca la fel

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8580.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8582.jpg

se dau prin acelasi amestec - faina, pesmet, ou si se prajesc

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8583.jpg

si le-am servit cu piure, ciupeci si alioli

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8587.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/185_8588.jpg


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#9 2007-11-14 11:27:30

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

STRUDEL ITALIAN CU CARNE

Se caleste ceapa cu 3-4 catei de usturoi, dupa care se pune peste 400 gr de carne tocata sa se caleasca. Dupa ce carnea s-a calit se adauga rosii din conserva taiate cubulete, busuioc si oregano, sare si piper si se lasa sa fiarba un pic ca sa se patrunga carnea cu condimentele.

Se intinde carnea pe aluat, se pune peste ardei gras taiat pe lung si ceapa de apa taiata la fel. Se ruleaza si se unge cu ou dupa care se baga la cuptor.

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/188_8873.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/188_8875.jpg

Cu 10 minute inainte de a-l scoate din cuptor se presara cascaval.

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/188_8876.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/188_8877.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/188_8878.jpg

Acum timpul spus de mine poate varia in functie de cuptor,de temperatura la care se coace si de aluatul folosit. Oricum e f bun.


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#10 2008-02-26 10:21:46

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

Burgeri

Carnea se face exact ca la chiftele

500 gr carne tocata
1 ceapa taiata marunt sau data pe razatoare
2-3 oua - depinde de cantitatea de carne pe care o aveti
4-5 catei usturoi
sare, piper
chimen
1 lingura boia dulce
1 lingura bulion
1 felie de paine pusa in apa si stoarsa

Se amesteca toate si se lasa la frigider cel putin 2 ore. Apoi se prajesc intr-o tigaie de teflon fara ulei. Puneti in burger ce doriti. Eu nu am fost incantata de calitatea painicii, insa a fost tot ce am gasit in Carrefour. Nu am mai facut poza insa peste castravetii murati am pus mult ketchup si multaaa maioneza smile

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/burgeri/202_0225.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/burgeri/202_0228.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/burgeri/202_0230.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/burgeri/202_0231.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/burgeri/202_0234.jpg


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#11 2008-02-27 09:14:17

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

In weekendul asta am fost acasa la ai mei si mama mi-a facut o tava de musaka. Nu am pasii retetei, am sa o si scriu in curand, dar va pun o poza cu portia mea. In general o mancam cu muraturi, dar aseara am incercat altfel si e f buna.

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/musaka/202_0243.jpg


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#12 2008-03-19 11:18:46

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente: carne tocata 1 kg, 2 oua, 1 ceapa, 1 cartof, 1 ceasca orez, bulion, sare, ienibahar, piper

Se toca ceapa marunt, cartoful se da pe razatoare si se amesteca apoi cu carnea. Se pune sare putina - in functie de foi daca sunt sarate puneti putina sare - ouale, orezul spalat bine, si bulionul cat sa se inroseasca carnea. Se adauga ienibahar - care este ca si piperul la gust si daca mai e nevoie si un pic de piper.

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0438.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0439.jpg

eu am cumparat foile de vita si le-am desarat un pic

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0442.jpg

dupa care se ruleaza

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0443.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0444.jpg

se pun in cratita in forma de cerc, se toarna peste apa amestecata cu bulion, iar daca frunzele nu sunt acre - varza murata sau cum au fost ale mele deja acrite un pic - se pune un pic de zeama de lamaie sau pur si simplu sare de lamaie ca sa le dea un gust acrisor. eu am pus un capac deasupra lor ca sa nu se ridice. eu le-am fiert vreo ora jumate daca nu mai bine, dupa care le-am bagat la cuptor inca pe atat ca sa scada bine toata zeama

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0451.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0453.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/sarmalute%20in%20foi%20de%20vita/204_0487.jpg


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

2008-03-19 11:18:46

#13 2008-03-26 11:35:49

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

Chiftele

cu carnea ramasa de la perisoare - in care am pus ceapa, ou si sare - am mai adaugat, 1 cartof ras pe razatoarea mica, 1 morcov ras, piper, usturoi stors, patrunjel

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/chiftelute/205_0534.jpg

le-am dat prin faina si le-am prajit

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/chiftelute/205_0535.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/chiftelute/205_0561.jpg


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#14 2008-03-30 16:20:00

oana
Membru
Inregistrat: 2006-11-05
Mesaje: 2255

Re: Retete cu carne tocata

Praz umplut

Aveti nevoie de :
-Praz
-Carne tocata
-Orez
-1 ou
-Morcov,telina,suc de rosii.

De la praz vom folosi partea alba,de aceea e important,cand il cumparati,sa alegeti cel care are partea alba cat mai groasa.
Spalati si taiati partea alba in bucati cu lungimea de 4-5 cm,apoi scoateti partea din mijloc(o impingeti cu degetul).Asa obtineti niste tuburi cre sa contina max.2-3 foi.E operatiunea cea mai "delicata" restul e floare la ureche.
http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/retete001.jpg

Din carnea tocata si condimentata(sare,piper) ou si orez faceti un amestec ca pentru perisoare(o masura de carne una de orez) cu care veti umple tuburile.Folositi orez cu bobul normal sau mic,nu cel de tip Yasmin cu bobul lung(se umfla prea tere la fiert).Ca sa umpleti tuburile puteti folosi o lingurita f.mica sau coada de la lingurita de ness(cea cu coada lunga) smile
http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/retete002.jpg
http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/retete003.jpg

Separat,dati morcov si telina pe razatoarea mare,apoi le prajiti f.f. putin in ulei.Adaugati sucul de rosii(eu am folosit rosii din cutie inmultite cu apa) si potriviti la gust cu sare si piper.
http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/retete007.jpg

In acest amestec vom fierbe prazul.Un mic secret ca sa nu se imprastie tocatura la fiert : inainte de a le pune,la capetele tuburilor puneti faina alba(idem cand faceti ardei umpluti)
http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/retete008.jpg

Puneti tuburile in sosul de legume si la nevoie mai completati cu apa,astfel ca tuburile sa fie aproape acoperite.
http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/retete009.jpg

Fierbeti sub capac la foc mic,minuscul(eu am folosit ochiul mic de la aragaz dat pe minim) cam 30-40 min,pana cand scade sosul de rosii.La final trebuie sa arate cam asa
http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/retete010.jpg

E delicios.Se poate manca asa simplu sau,merge foarte bine cu cas pané,crochete de branza etc.
Ce ramane de la praz dupe ce ati facut tubuletele : puteti taia marunt si pune la congelator,iar apoi il puteti folosi cand faceti o ciorbica taraneasca(aia in care se pun toate legumele) pe post de ceapa. smile

Editat ultima oarã de oana (2008-03-30 16:21:13)


http://lilypie.com/pic/2009/06/03/h0Oi.jpghttp://lb5f.lilypie.com/cIyUp2.png

Offline

 

#15 2008-03-30 20:27:44

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

super reteta Oana, mai ales ca noua ne place prazul smile si e si ingenioasa, chiar nu am mai vazut pe nicaieri o astfel de reteta clap


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#16 2008-03-30 21:09:00

oana
Membru
Inregistrat: 2006-11-05
Mesaje: 2255

Re: Retete cu carne tocata

Mama a facut-o si mi-a spus-o si mie,stiind ca si noua ne place prazul big_smile
Ca fapt divers Oana,am remarcat ca noi doua avem multe gusturi comune la capitolul culinar.Cand mai am timp iti pun niste retete bune cu creveti.Tu spuneai odata ca "ai manca si-n somn" expresie care rezuma foarte bine "relatia" mea cu fructele de mare big_smile


http://lilypie.com/pic/2009/06/03/h0Oi.jpghttp://lb5f.lilypie.com/cIyUp2.png

Offline

 

#17 2008-03-31 00:22:10

Carmen12
Membru
Locatie: Norvegia
Inregistrat: 2006-11-07
Mesaje: 1666

Re: Retete cu carne tocata

Oana,tulpine de praz umplute cu carne chiar ca nu mi-ar fi trecut prin cap! smile   Interesanta ideea.


http://b3.lilypie.com/Bf9xp2/.png
                                           http://www.lumeapiticilor.ro/strada/chioscul/Blinkies-repository/aHR0cDovL3d3dy5sdW1lYXBpdGljaWxvci5yby9zdHJhZGEvY2hpb3NjdWwvQmxpbmtpZXMtcmVwb3NpdG9yeS9idWNhdGFyaWUvYnVjYXRhcmllXzE0LmdpZg==.blinkie

Offline

 

#18 2008-03-31 09:20:10

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

stii Oana cand am citit "creveti" sub cuvant de onoare ca am inghitit in sec. Am niste scoici in congelator, cred ca am sa ma multumesc cu ele big_smile dar astept cu MAREEE interesc retetele cu creveti. Nu-ti spun cand vreau sa mananc cum dau de ceasul mortii cum sa-i mai fac:)


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

2008-03-31 09:20:10

#19 2008-03-31 21:47:20

oana
Membru
Inregistrat: 2006-11-05
Mesaje: 2255

Re: Retete cu carne tocata

Cu dedicatie,ti-am pus reteta cea mai simpla si buna de creveti,cunoscuta si servita in toate restaurantele aici.Cand il vad pe nasul Oliviei o sa-i cer reteta lui de creveti,cu un sos de whisky....innebunesti de ce buni sunt,cand ma duc la ei si face asa ceva,direct langa oala ma pun lol


http://lilypie.com/pic/2009/06/03/h0Oi.jpghttp://lb5f.lilypie.com/cIyUp2.png

Offline

 

#20 2008-04-01 09:04:41

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

mersi mersi http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/emoticon/cool.gif iti imaginezi ca astept cu interes si celelalte retete promise http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/emoticon/oala3.gif


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#21 2008-05-26 10:54:39

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente: 10 ardei de marime mijlocie, suc de rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn, 500 g carne de porc, 60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smintina, 60 g faina, ceapa.

Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa.

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1693.jpg

Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn.

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1694.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1695.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1696.jpg

La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul) si suc de rosii (eu pun dupa ochi)

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1697.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1698.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1699.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/216_1700.jpg

Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Bineinteles ca am folosit metoda a la "mama lu' Oana" big_smile cu faina

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/217_1701.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/217_1702.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/217_1703.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/217_1704.jpg

Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute.

http://i141.photobucket.com/albums/r54/oana0427/mancare/ardei%20umplut/217_1705.jpg

Se servesc ca atare, sau cu smintina, la masa.


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#22 2008-05-26 20:38:09

natalia_nica
Moderator
Locatie: Timisoara
Inregistrat: 2006-11-13
Mesaje: 3152
Site web

Re: Retete cu carne tocata

Chestie interesanta cu ardeii umpluti; saptamana trecuta am facut, cu piept de pui, i-am dat si lui Denis si a fost ok. Azi i-am dat iar, dar de data asta cu carne de porc, si la vreo ora a vomitat... Cred ca nu suporta prea bine carnea de porc...

Si noua ne plac fff mult ardeii umpluti, facem destul de des, doar ca ii facem cu sos de smantana, nu cu sos de rosii icon_thumright


http://lilypie.com/pic/2009/06/19/4JU5.jpghttp://lb4f.lilypie.com/xv6Ep3.png

Offline

 

#23 2008-05-26 20:53:55

oana0427
Moderator
Locatie: Arges
Inregistrat: 2006-11-08
Mesaje: 3487
Site web

Re: Retete cu carne tocata

eu pun smantana pe deasupra lor. eu i-am dat Marei cu carne de porc si nu a patit nimic, bine ca i-am dat si friptura de porc sa muste asa din ea si coaste de porc. vad ca pana acum nu a patit nimic smile


http://lilypie.com/pic/080715/ldxG.jpghttp://b3.lilypie.com/8y11p3/.png

Offline

 

#24 2008-05-26 21:48:45

natalia_nica
Moderator
Locatie: Timisoara
Inregistrat: 2006-11-13
Mesaje: 3152
Site web

Re: Retete cu carne tocata

Da, cred ca Denis e ceva mai sensibil, sau, m-am gandit eu, sa fi fost de la dinti? Ca tocmai i-a iesit un canin think


http://lilypie.com/pic/2009/06/19/4JU5.jpghttp://lb4f.lilypie.com/xv6Ep3.png

Offline

 

#25 2008-06-17 20:25:05

oana
Membru
Inregistrat: 2006-11-05
Mesaje: 2255

Re: Retete cu carne tocata

In w-e am incercat si eu "mingiutele" puse de Carmen mai sus( sursa neprecizata wink ).
Carmen le facuse din carne de vita,eu am folosit tocatura combinata,vita+porc (ca de aia aveam in congelator).Ouale ar fi trebuit sa fie mai mici,dar sursa sunt gainile noastre care fac oua mari...deci au iesit niste "mingiute" mai mari lol
Cam asa ceva :

http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/juin025.jpg

Le-am servit cu piuré si o salata de cruditati

http://i131.photobucket.com/albums/p308/oanagabor/juin026.jpg

Sunt delicioase,nu se prajeste nimic,simple si cu foarte putina manopera,sigur o sa va placa !


http://lilypie.com/pic/2009/06/03/h0Oi.jpghttp://lb5f.lilypie.com/cIyUp2.png

Offline

 
 

Antet forum