Apropo de metode de contraceptie- m-am intalnit cu o cunostinta care are un baietel de 1 an,al treilea copil,dupa ce la al 2lea a facut cezariana special ca sa isi lege trompele. Am ramas masca 
PAI LA FAZA ASTA SI EU AM RAMAS MASCA...chiar ma gandesc cum de a ramas insarcinata dupa ce a avut trompele legate?...eu cred ca medicul i-a legat numai una sau o fi uitat...stiu pe cineva care a ramas insarcinata numai cu o trompa ...persoana respectiva avusese niste prob. gine. si a trebuit sa-i scoata trompa respectiva...totzi medicii cica nu ii mai dadeau nici o sansa ,in sensul ca nu va mai putea ramane insarcinata ...si uite ca a ramas insarcinata...si chiar au ramas surprinsi medici

Fetelor eu dupa 6 saptamani dupa ce am nascut prin cezariana,mi-a zis doctorita mea ca sterilet nu am voie numai dupa un an de la cezariana.Ea ma recomandat sa fac niste injecti DEPO PROVERA,se i-au din 3 in 3 luni.Fetelor dupa 3 luni m-am ngrasat de m-am speriat.Porma doctorita mea o zis sa opresc injectile si sa i-au YAsmin comprimate orale sunt pe baza de plante.I-am conceptionale-le astae de un an jumate sunt foarte foarte multumite de ele.Sterilet mi-as pune,dar sincer imi este cam tarsa
Gia79 a scris:
Fetelor eu dupa 6 saptamani dupa ce am nascut prin cezariana,mi-a zis doctorita mea ca sterilet nu am voie numai dupa un an de la cezariana.Ea ma recomandat sa fac niste injecti DEPO PROVERA,se i-au din 3 in 3 luni.Fetelor dupa 3 luni m-am ngrasat de m-am speriat.Porma doctorita mea o zis sa opresc injectile si sa i-au YAsmin comprimate orale sunt pe baza de plante.I-am conceptionale-le astae de un an jumate sunt foarte foarte multumite de ele.Sterilet mi-as pune,dar sincer imi este cam tarsa
Injectiile acelea nu se recomanda la femeile tinere,adica pana pe la 35 de ani.Eu am intrebat dupa ce am nascut de ele doctora ginecolog de aici si a spus ca nu-mi da asa ceva.Am luat Cerazzete 1 an de zile,cat am alaptat si apoi le-am intrerupt.Nu iau nimic acum,dar ma bate gandul sa folosesc o metoda sigura ca eu mereu imi fac griji din orice. 
Am citit zilele astea intr-un ziar de aici ca "se lucreaza"la pilula pe care sa o ia barbatii.Ce bine ar fi sa scapam si noi ,femeile de grija asta 
Dar nu stiu cati barbati ar fi de acord sa ia asa ceva?

Si eu am luat Diane35 si m-am ingrasat. Prima oara cand l-am intrebat pe Marinescu daca ingrasa a zis ca nuuu, deloc. Eu vazand ca iau proportii am intrebat medicul dermatolog si mi-a zis ca da. luate pe termen lung ingrasa. Ele se dau doar ca tratament si pe termen scurt. Acum la control l-am intrebat iar si i-am zis ce mi-a zis dermatologul si a zis da ingrasa ca au un nivel ridicat de ....nu mai stiu ce. Si mi-a recomandat Yasmine sau Laurine ca astea nu ingrasa deloc, de fapt astea mi le recomandase medicul dermatolog. Asa ca mare grija daca luati Diane ca va ingrasati.
Am auzit si eu de Yasmine ca sunt bune, dar in perioada de alaptare oare pot fi luate?
Editat ultima oarã de mylla202000 (2007-12-19 11:24:49)

eu am inceput sa iau desorelle stiti cva despre ele?!
pletea valentina a scris:
eu am inceput sa iau desorelle stiti cva despre ele?!
Pai in primul rind e bine sa mergi la medic si sa-ti faci un control medical general si ginecologic, pt ca, din cite stiu, exista niste boli pe care le poti avea, fara sa stii ca le ai, si care afecteaza modul in care functioneaza anticonceptionalele. Dupa aceea, despre desorelle stiu ca, dupa ce incepi tratamentul, este indicat sa mergi o data la citeva luni la ginecolog, sa-ti faca un control. Insa ai cerut sfatul cuiva inainte sa le iei? Poti sa mergi si la un cabinet de planning familial ca sa intrebi care pilule ti se potrivesc, insa tot mai sigur e sa ceri sfatul gineocologului tau. 
mylla202000 a scris:
Am auzit si eu de Yasmine ca sunt bune, dar in perioada de alaptare oare pot fi luate?
NU prea e indicat sa le iei in perioada de alaptare. Cel mai bine e sa discuti cu ginecologul tau, el te poate indruma cel mai bine. 
Mie cea mai sigura metoda de contraceptie mi se pare prezervativul. Nu iti introduci hormoni in organism si nici nu e dureros, nu provoaca efecte secundare - gen ingrasare - si nu ai nici o bataie de cap cu el. 
litadaia a scris:
eu nu cunosc prea bine metoda calendarului.poti sa mi-o explici si mie ,te rog.
Metoda calendarului este o practica de contraceptie naturala. Practic, iti notezi atent zilele de menstruatie si calculezi cand e perioada fertila, in care dupa aceea eviti sa ai contact sexual. Poti sa-ti mai dai seama care sunt zilele fertile si dupa secretia vaginala - e mai abundenta si mai vascoasa.
Insa exista multe alte metode contraceptive. Eu prefer prezervativul, dar poti apela la pilule, diafragma, inel vaginal, spermicide sau sterilet. Mai exista si injectii si palsturi cu hormoni, dar nu stiu prea multe despre ele. Uite, eu am gasit un articol pe site-ul unei farmacii, www.farmablu.ro, unde sunt prezentate toate metodele astea, cu indicatii cum si cand trebuie folosite. Mi se pare util mai ales pt femeile care inca nu s-au decis ce metoda de contraceptie sa foloseasca. Iti dau linkul sa citesti si tu: http://farmablu.ro/medicina/practici-de … tie-01491.
litadaia a scris:
eu nu cunosc prea bine metoda calendarului.poti sa mi-o explici si mie ,te rog.
Vezi ca este si partea a doua: http://farmablu.ro/medicina/practici-de … uare-01497 
Scoala PiticilorAdunari - Scaderi - Numara - Inmultiri - Cifre - Forme - Alfabet - Deprinderea scrisului - Vocabular - Uneste punctele - Umbre - Nu apartine - Apartine - Logica - La fel - Potriveste - Anotimpuri |