am nevoie de ajutor, mai ales din partea acelor mamici care s-au confruntat cu aceeasi problema ca si mine. va multumesc mult
am o fetita de 4 luni, azi implinite, de pe la 2 luni si un pic a inceput sa planga la san...si tot plangea si sugea din ce in ce mai putin. am fost intr-u final cu ea la dr si intr-o luna imi luase in greutate 200-250grame(o cantarise cam imbracata). avea si rosu in gat....i-a dat nurofen si urocultura. uroclutura a iesit negativa pentru infectie. nurofenul si-a facut initial efectul, iar eu m-am speriat si nu i-am mai dat san, adica ii dadeam de la san mai rar, ma mulgeam si ii puneam in biberon, cateodata ii dadeam si completare....toate bune cateva zile. dupa o saptamana luase aproape 300 grame in greutate...dupa care nimic (a fost perioada cu pastele...), iar nu mai vroia sa mance (adica manca 40-60 ml cu greu si cu plansete). mergand iar la control....si cantar, 100 de grame...diagnosticul: ANEMIE. tratament: sana sol, fier, si tonotil. cu specificarea sa ii dau tonotilul doar in cazul in care continua sa nu manance. cateva zie incepuse sa manace, adica minim 120 ml la o masa...dupa 3 zile (ca orice minune, a tinut numai 3 zile) si-a scazut atat portia la 60-80ml cat si timpul de masa (4 ore, cateodata si 5 ore). am inceput cu tonotil, dupa 3 zile l-am abandonat, fica mea a devenit f agitata...mult mai agitata decat era inainte, iar de mancat tot asa nu manca.
momentan ii sau supliment nan 1 HA, injumatatit cu laptele meu, din 2 motive, nu ii place f mutl gustul de la nan (l-am luat la recomandarea pediatrei), si eu nu mai am atat san incat sa ii dau doar lapte de al meu, din cauza stresului ca nu manaca piticu, si mai ales ca e asa de agitata si maraita ca trebuie sa stau mai mereu cu ea, eu nu mai am timp sa mananc, sa fac nimic.
duminica mi-a mancat la 2 dimineata, ea care nu mi se trezea noaptea sa manace , 120 ml, apoi s-a trezit la 6 si a mancat 100 de ml...si pana la 6 seara a refuzat orice fel de lapte, sau mancare, fortat a mancat 150 ml..in tot intervalul...
astazi mi-a facut la fel.....de la 4 dimineata cand mi-a mancat 150 ml pe nerasuflate, nu a mai vrut nimic....abia am reusit sa ii bag 100 ml pe gat...
ce sa mai fac? credti-ma ajung in pragul disperarii....
va multumesc inca o data
Sincer nu m-am confruntat cu probleme de genul asta cand Mara era micuta. Acum ce mai imi face ea figuri cateodata la masa si intr-adevar imi vine sa ma urc pe pereti de nervi...Dar eu in general ii dau pana vad ca mananaca ceva...orice...asta te sfatuiesc sa faci si tu. Incearca sa iei niste borcanele de la hipp sau nestle cu varsta Dacianei si vezi daca vrea din alea, sau incearca s-i mai introduci ceva nou in alimentatie...du-o in fata televizorului, distrage-i atentia cu ceva cat mananca...la Mara mergea chestia cu desenele animate cat manca...
o sa incerc...ii dau suc de morocv si mar, insa marul abia l-am introdus si stiu ca trebuie sa astepti cateva zile pana introduci un nou aliment, cred ca urmeaza sucul de portocala..eventual sa incer cu ea in fata tv-ului..poate cine stie...
si eu incerc...crede-ma lapte, ceai, lapte formula, lapte de al meu, lapte combinat....cand nu vrea sa manance nu vrea....
ms mult
Sunt convinsa ca incerci si stiu cat e de frustrant sa vezi ca nu vrea sub nici o forma nimic. Daca mai imi vine vreo idee iti spun. Da, cam trebuie sa astepti pana ii bagi un nou aliment...cel putin 1 saptamana, adica o saptamana - un nou aliment - sis tot asa...Dar sa stii ca eu nu am facut asa decat in prima luna (eu incepand diversificarea de la 3 luni) dupa aceea nu am mai asteptat 1 saptamana pana sa-i bag ceva nou, se asteapta ptr ca stomacelul ei nu e format si pana se obisnuieste cu noile alimente, vezi ce reactii are...dar dupa 1 luna, 1 luna jumate poti baga si la 3 zile un nou aliment
acum ii dai sucul de la mar, nu? dupa 4 zile incearca sa-i dai marul bagat in blender, diluat cu suc de mar sau suc de morcov...sa fie o pasta mai groasa, dar care sa alunece usor, sa nu fie mare sa se inece cu ea...
oana0427 a scris:
Sunt convinsa ca incerci si stiu cat e de frustrant sa vezi ca nu vrea sub nici o forma nimic. Daca mai imi vine vreo idee iti spun. Da, cam trebuie sa astepti pana ii bagi un nou aliment...cel putin 1 saptamana, adica o saptamana - un nou aliment - sis tot asa...Dar sa stii ca eu nu am facut asa decat in prima luna (eu incepand diversificarea de la 3 luni) dupa aceea nu am mai asteptat 1 saptamana pana sa-i bag ceva nou, se asteapta ptr ca stomacelul ei nu e format si pana se obisnuieste cu noile alimente, vezi ce reactii are...dar dupa 1 luna, 1 luna jumate poti baga si la 3 zile un nou aliment
ms mult de tot..esti o dulce... 

pupici Marei 

dacianaT a scris:
oana0427 a scris:
ms mult de tot..esti o dulce...
pupici Marei
mersi, nu fac decat sa iti spun ce am facut eu si la mine a mers... 
Ma gandesc sa-i repeti analizele...sugarii in general mananca, mai ales daca sunt sanatosi; atata timp cat nu cunosc alt gust, nu poti spune ca nu-i mai place laptele ( ma refer la alaptat); eu cu Mara am avut problemele astea, dar urocultura a iesit pozitiva, si a facut ITU repetate, am ajuns in spital si acolo s-a descoperit reflux vezico-ureteral. Infectiile urinare dau inapetenta....nu stiu ce sa zic, dar eu nu cred ca e vorba de mancare...
fetelor am fost ieri la un apt pediatru, cu experienta care lucreaza in spitalul de copii din Bv, ma rog la cabineutl particular(60 roni consultatia). si in primul rand m-a pus sa o dezbrac compet, era cald in cabinet. si primele intrebari au fost legate de cum a decurs sarcina si primele luni de viata a lu bb. a zis ca e destul de comuna lipsa poftei de mancare, mi-a zis ca trebuia sa aiba minim 6 kg, avand in vedere ca a luat bine in greutate in primele 2 luni. a zis ca nu are nimic, stamacul, ficatul, splina e ok, coloratie normala. m-a sfatuit sa nu ii mai dau vigantol. a zis ca e apa de ploaie...ca se oxideaza f repede si nu se absoarbe, stie ca se da in toata lumea medicala, si mi-a recomandat vitamina d3 intramuscular. a zis ca semnele lipsei de vitamina d3, la copii care nu asimileaza cum trebuie se vad cel mai bine la 6 luni..adica cand nu prea mai poti face nimic pentru bb. cum se observa: fontanela f deschisa, coastele evazate, picioarele stand turceste....abdomen marit. i-a prescris: peritol (stimuleaza nucleul foamei din creier), a zis ca a da vitemine la bb ca sa ii faci pofta de mancare sunt doar vorbe, vitamina c si integra baby (complex vitaminic, mai ales B-urile, pe baza de plante). acum no cu vitemina C cred ca stim toate si de cand suntem noi copii ca creste pofta de mancare. dar eu, ieri m-am enervat asa de tare ca nu vroia sa manance si isi tot sugea degetul incat m-am pus si i-am dat cu zeama de lamaie pe deget, fica-mea nu o suporta..si tot asa am tinut-o vreo ora, ca era tare nervoasa, pe partea cealalta eram cu suzeta....nu mi-a luat nici suzeta, da rnici nu si-a supt degetul, poate am crede-ti cruda, si va dau dreptate...dar m-am saturat sa vad copilul meu mancand doar 60 de ml lapte..si sa nu mai vrea. oricum dupa i-am dar suc de morcov, suc de mar (care nu i s-a mai parut asa acru si l-a papat) si 100 ml de laptic, apoi am lasat-o in pace..nu avea rost sa o chinui in continuare..dar peste 4 ore mi-a mancatr 150 ml pe nerasuftale..ma bucur, dar parca nu cu toata inima, au mai fost dati cand mi-a mancat si apoi a revenit la obiceiul de a nu manca....
oana0427 a scris:
Claudia si eu i-am facut Marei D-ul injectabil ptr ca se asimileaza mult ma bine decat Vigantolul, dar din cate stiu nu se mai fabrica D injectabil.
dr mi la dat...ma rog l-am cumparat de la ea, 15 roni doza..luni merg sa il fac....ieri mi-a mancat f bine..azi iar nu mai vrea sa pape....la 10 jumate a mancat 80 ml, am iesti afara...nu am imbracat-o gros ca e fff cald, si am zis sa nu se deshidrateze, abia am ajuns in parc ca a inceput sa planga si sa maraie...si asa am tinut-o pana am iesit din parca...nu am linistit-o nici luand-o in brate....a adormit pana acasa....am ajuns la 1 jumate....si pana i-am facu sucurile de morcov si mar, sa zic 5-6 minute mi-a plans in continuu....i-am dat sucul, si cand a fost vb de baut lapte ti-ai gasit...a baut 80 ml asa chinuiti...cu maraiala si plansul aferent....dar a facut si kk, ma gandesc ca din cauza asta...acum in sf s-a mai linistit..sper la 6, 7 sa imi manance mai bine.... 
tare e greu cu ea nu stiu niciodata cat si cum o sa manance...arunc o groaza de lapte si mai costa si 30 roni cutia.....nu imi ajunge o sapt o cutie
..si cum suntem noi cu bani de moment......
cumva o sa o scot la capat....azi credti-ma nu am reusit sa mananc pana la ora asta...am zis dc e frumos ies acum cu ea, ca la noi de multe ori am avut surprize, ca am vrut sa ies peste 3,4 ore si atunci batea vantul ff tare sau se facuse f frig, sau incepuse sa ploua...
, zona de multe.....abia astept sa se mai incalzesca si sa mai cresca piticu sa pot sa o scot afara pe vant un pic mai puternic....
Claudia dar tu de la 1 jumate pana la 6-7 nu-i mai dai nimic sa manance? Adica Marei la varsta ei (a Dacianei si chiar si acum) ii dau sa pape cam la 3-4 ore, nu las interval mai mare intre mese.
Si Delia la varsta Dacianei papa cam la 3 ore poate si mai des, dar inca nu incepusem diversificarea.
oana0427 a scris:
Claudia dar tu de la 1 jumate pana la 6-7 nu-i mai dai nimic sa manance? Adica Marei la varsta ei (a Dacianei si chiar si acum) ii dau sa pape cam la 3-4 ore, nu las interval mai mare intre mese.
pana am ajuns acasa, pana am facut sucurile si am pregatit lapticul...pana i-am dat sucul de fructe a mancat efectiv, ca nu pot numi un pic de suc mancare, in jur de 2...apoi pana la 6 sunt 4 ore....
insa a vrut sa manance la ora 5 jumate....plangea de nu stia de ea....a mancat ceva mai bine.....
manaca cam la 3 ore jumate, 4, depinde..dc manancs bine la 4 ore, dc nu mananca bine la 3 ore jumate.....dupa ea ar gusta cate 20 ml la o ora...
Scoala PiticilorAdunari - Scaderi - Numara - Inmultiri - Cifre - Forme - Alfabet - Deprinderea scrisului - Vocabular - Uneste punctele - Umbre - Nu apartine - Apartine - Logica - La fel - Potriveste - Anotimpuri |