Sunt mama unei fetitze care anul acesta implineste 3 ani si as vrea sa o duc la gradinita. Emotiile sunt mari, iar alegerea dificila. Am vazut pe net zeci de gradinite particulare. Toate au o prezentare care te-ar convinge sa le alegi. O sa merg sa vizitez cateva dintre ele. Mi-ar prinde bine insa, daca aveti copilul ori ati avut si l-ati mutat de la o gradinita , sa imi spuneti parerea dumneavoastra despre ea. Eu locuiesc in sectorul 3 insa, pentru o gradinita buna, as merge si in 2.
Astept mesajele voastre. 
cred ca ar fi o idee buna sa vezi gradinitele din raza ta de interes si apoi sa intrebi despre cele de pe lista ta de preferinte; asa sunt mai multe sanse sa obtii informatiile dorite
Succes,
Dania
Asa am facut. Am vizitat o gramada de gradinite. Din pacate, in sectorul 3 sunt foarte putine - ma refer aici la zona Titan - Salajan. AZm ajuns cu cautatul pana in sectorul 2. Am fost impresionata neplacut in cateva dintre ele. Nu ai voie sa vizitezi spatiile decat in intervalele orare in care nu sunt copiii acolo. Ma refer aici la gradinita "Mell" unde doamna director ne-a spus orele de vizita. Pana in 9 dimineata sau ...pe la 4. Am incercat sa ii explic ca vreau sa vad cum e atmosfera intr-o sala in care se afla piticii, dar... nu se poate ca ii deranjam.
Am fost si la "Ingerasul meu" , care este in sectorul 3, pe la Baba Novac. Acolo este pentru parintii care vor ca picii lor sa invete germana intensiv. Practic pe asta se pune accentul. Daca vreti sa emigrati in Germania si vreti sa invete copilul rapid... puteti sa incercati. Eu nu vreau "intensiv germana" asa ca am incercat si la "Mica Printesa". Aici au fost doua lucruri care nu mi-au placut. Multe scari inguste de urcat si coborat ca sa ajungi la sala de somn, la sala de mese, la sala de curs. Si doi: in camere era placut, pe hol era rece. Temperatura diferea radical, zic eu, daca mi-am dat seama doar trecand dintr-o camera in alta. Ma gandesc ca fii-mea se agita la dans sau alte activitati, transpira si iese pe hol ca sa ajunga la baie. frig - cald - oleaca de raceala. Sau poate sunt cam exagerata...
La kids club n-am putut vizita pentru ca nu era doamna directoare. M-am intrebat: oare, cand e directoarea salile arata mai bine? Angajata cu care am vorbit era draquta. Spunea ca nu poate sa ne prezinte ea, ca are o grupa in grija. Cat insa ne-a povestit despre gradinita... aveam timp sa vizitam de 3 ori. In fine. Si aici e cu programare... d-astea...
Ei draga Buffy, bine ai venit ca sa zic asa..
am trecut si eu prin asta si in final vei fi nevoita sa faci un compromis (depinde de tine sa il alegi).
Nu vreau sa fiu pesimista dar nu vei gasi locul acela care in viziunea noastra de parinti este normal (nu perfect!).
Si eu m-am revolat in perioada in care mergeam sa vad gradinite si stiu cam prin ce treci.
Exista si multi parinti multumiti de gradinita unde merge copilul lor dar sunt sigura ca fac (constient sau nu) si compromisuri.
Parerea mea este sa iti stabilesti criterii (parte educationala, parte administrativa- mancare, ambient samd, distanta fata de casa, program de lucru,vacante, pret) si sa le pui note ..eu facusem un tabel in Excel la vremea respectiva si m-a ajutat sa iau o decizie ..dupa care ne-am mutat si optiunile s-au redus dramatic ..Gradinita la care mergem este foarte buna dpdv educational dar cand imi amintesc cat platim si ce mancare primesc copii ma apuca nebunia..ma mai calmez, iar ma supar, le spun, ei nu fac nimic, le spun si alti parinti..asta e, managerii nu inteleg niste lucuri minimale se pare dar au noroc de educatori buni - sau cel putin educatoarea unde suntem noi..
sa ii schimb gradinita? nu...ca ar fi departe, zapacesc copilul si risc sa sar din lac in put.
Iti tin pumnii si incearca sa discuti detaliile de la inceput daca ai cu cine- duap aia e greu sa schimbi ceva daca nu cumva imposibil.
dania
Draga Dania,
voi la ce gradinita sunteti? Eu am fost in vizita acum doua zile si la Genoveva care este in sectorul 3 si am fost ingrozita. Trei camere unde mirosea a mucegai si canalizare. O educatoare pentru doua grupe...
Dar sar de la una la alta. Spune-mi, ce parere ai despre catering? Eu am pus un minus la cele care nu pregatesc mancarea. Insa, pe de alta parte, am gasit alte avantaje. De exemplu, acum oscilez intre gradinita Crocodil Dandi si Vise. Amandoua sunt in vile noi. Au sali de curs, programe pentru copii, par ok. Amandoua au monitorizare video. Crocodilul este mult mai aproape de casa mea insa mancarea este la catering. Celalata este mai departe, ar trebui sa o iau cu masina de acolo, insa are bucatarie proprie. 
Deci... nu stiu ce sa fac.
Buna Buffy,
noi suntem la o gradi germana din Pipera.
Cu catering-ul: si eu am gandit la fel ca tine insa iti pot spune ca nu e o garantie ca, daca au bucatarie, copii mananca mai bine..de ex la noi desertul de cele mai multe ori este de la supermarket si foarte rar facut in bucatarie (iar atunci nu pot spune ca e prea grozav...o bucatica de pandispan necrescut..). evident ca am reclamat acest lucru si eu si alti parinti insa nu s-au schimbat prea mult..undeva tot vei ajunge sa faci concesii si pe asta si mizeaza probabil..
De altfel, una din mamici are propria firma de catering care gateste inclusiv pentru gradinite si din ce mi-a povestit pare foarte ok mancarea de la ei.
Faptul ca se gateste in gradinita nu insemana ca nu se pune Knorr sau mai stiu eu ce in mancare (ca doar nu stam noi parintii acolo sa vedem ce face..).
Eu as opta in locul tau pentru cea mai aproape; sigur ca trebuie sa intrebi de la ce firma de catering iau mancarea si sa incerci sa afli daca sunt ok (daca transporta mancarea in siguranta vara, daca au si portii in plus- altfel, daca varsa un copil supa ramane nemancat?? aici cu toata bucatarie fac portii fixe si daca mai cer - de cele mai multe ori nu mai au); practic, lucrurile de care ma temeam si speram ca sunt rezolvate avand bucatarie proprie nu s-au rezolvat...dania
Si eu am fost la gradinita Mell si mi s-a parut ciudata directoarea. Culmea e ca auzisem lucruri bune de gradinita, insa - ce am putut sa vad- au un spatiu de joaca meschin (mai folosesc un fel de balcon sa scoata copiii, mi-a zis ca ii scot pe rand..). Si nu ii culca la pranz (daca nu o culc pe a mea, nu ma mai inteleg cu ea seara..). Are conceptia: sa iei copilu' obosit sa-l culci cand ajungi acasa; ori eu nu vreau sa-l culc, dupa ce ca si asa e scurt timpul de stat cu ea (maxim 3 ore, ca ajung la 7 seara acasa cel mai devreme?), sa mai fie si maraita?
Si inca ceva interesant: se lauda ca fac engleza intensiv, si imi spune: "sa nu va asteptati sa stie dupa un an mare lucru, o sa stie si ea culorile..."(??)- a mea (face 3 ani in oct) stie deja culorile in engleza... chiar ma asteptam la mai mult dupa un an de engleza intensiv...
Plus ca am mai aflat de experienta nefericita a unei prietene (tot cu gradinita Mell), care a mers sa-si inscrie copilul acolo, a vizitat gradinita, a vorbit 1 ora cu educatoarea, trecut nume in caiet, lasat numere de telefon, confirmat ca totul e ok, urmeaza semnarea contractului... urmand ca directoarea sa o sune peste o perioada de timp stabilita, pentru acte... n-a mai primit niciun telefon, a sunat ea si a primit raspunsul ca toate locurile au fost ocupate... directoarea nu-si amintea nici nume, nici telefon, cu toate ca le trecuse in agenda. Intr-un tarziu, amintindu-si, ii spune sa sune la sf lui iunie, ca se rezolva. O suna dupa cum au stabilit, reia toata povestea, ca sa primeasca un raspuns sec ca "imposibil". (am uitat sa va spus, aceasta amica a mea se dusese la directoare recomandata fiind de o colega a ei de serviciu, buna prietena cu directoarea sau asa ceva...dupa episodul iunie, directoarea o suna pe colega cu pricina, chipurile "amintindu-si" despre ce era vorba... care colega o suna pe prietena mea, rugand-o sa o sune pe directoare... ea m-a sunat in schimb pe mine, cerandu-mi sfatul... iar eu i-am spus ca nici in ruptul capului nu mi-as lasa copilul acolo, exista 2 variante: ori minte si se preface ca nu-si aduca aminte (ceea ce e grav), ori uita complet (ceea ce e si mai grav... ). Eu ma intreb: oare vroia spaga? Mi se pare ciudat insa sa astepte spaga la gradinita particulara, mai ales ca am impresia (nu sunt sigura) ca directoarea ar fi si patroana...n-are decat sa mareasca taxa daca vrea mai mult, nu? A mai tinut-o si pana in iunie, sa nici nu aiba timp sa se mai inscrie la alta gradinita adica..
Editat ultima oarã de ingrid (2008-09-10 14:39:09)
Hello,
Eu am gasit informatii folositoare pe www.trulyfrog.ro
Stie cineva de factrackids?
Ma intereseaza daca cineva a fost pe acolo.
Am auzit ca e unul pe undeva in floreasca.
Multumesc
Am gasit o gradinita f. buna , acolo copii sunt ca intr-o familie, pe langa PRO-TV, si au si preturi bune. Gradinita se numeste Lumea Piticilor.
Buna,
Doamnelor, domnilor, nu va lasati dusi de nas de gradinita SMARTKIDS!!!! Am avut copiii acolo pana cand S-a schimbat patronul si totul a cazut!!! A trebuit sa imi duc baiatul de 4 ani la psiholog ......
Fratilor, daca sunteti din SNAGOV, VA ROG NU VA DUCETI COPIII LA GRADINITA SARAH'S KINDERGARTEN... DOAR NUMELE E DE EA... TOT COLECTIVUL DE ACOLO SI-A DAT DEMISIA. AU RAMAS DOAR BUCATAREASA SI SOFERUL. TOATE EDUCATOARELE SI ASISTENTA MEDICALA SI-AU DAT DEMISIA DATORITA PATROANEI, CARE ESTE SI MANAGERUL GRADINITEI SI CARE NU LE-A DAT SALARIILE ANGAJATIILOR PE ULTIMELE 3 LUNI. S-A ISCAT UN SCANDAL MONSTRU... SI PATROANA, DOAMNA ANITA, CARE ESTE O PREFACUTA, A TREBUIT SA IA BANI DE LA CAMATARI, FIIND CONSTRANSA DE SITUATIE, CA SA PLATEASCA SALARIATII. iN ULTIMA ZI DE LUCRU, 22 DECEMBRIE, CU 3 ZILE INAINTE DE CRACIUN EA A FACUT SEDINTA CU TOTI ANGAJATII SA LE SPUNA CA-I PARE RAU DARNU ARE BANI DE SALARII... ASTA DUPA CE A CHELTUIT TOTI BANII CARE AU PROVENIT DIN TAXA PLATITA DE PARINTI. PACAT DE COPIII AIA... TOATE EDUCATOARELE AU FOST CALIFICATE IAR COPIII SAU ATASAT DE ELE, ASISTENTA MEDICALA LA FEL, INSA IN AFARA DE ASTA, TOTUL ESTE O MINCIUNA: MENIUL PE CARE EA IL DA IN FIECARE SAPTAMANA PARINTILOR ACASA NU E ADEVARAT... COPIII AIA MANANCA DOAR CARTOFI... CARNITA MAI PUTIN, SAU CHIAR DELOC... ORIBIL, ORIBIL, A AJUNS BUCATAREASA SA ADUCA UN PIEPT DE PUI DE ACASA DIN CARE A FACUT MANCARE PT 13 COPII SI 9 ANGAJATI... SUPA DE CARTOFI SI MANCARICA DE CARTOFI LA FELUL 2... CARNITA O CAUTAI CU LUPA... SA NU MAI VORBESC DE BANII DATI DE PARINTI LA INCEPUTUL ANULUI SCOLAR PT CAIETE SPECIALE PE CARE SA LUCREZE COPII... ACEI BANI NU MAI EXISTA ASA CUM NU MAI EXISTA NICI CAIETELE...
DACA CINEVA DORESTE SA MAI AFLE AMANUNTE DESPRE ACEASTA GRADINITA IL ASTEPT PE ACEST FORUM.
UN PARINTE GRIJULIU SI IUBITOR!
fetita mea nu vrea sa mearga deloc la gradinita, nu stiu ce sa ma mai fac cu ea!!!
uitati ce face toata ziua: http://viatadebichon.blogspot.com/
Buna ziua,eu prima data am incercat cu cresa 13 ,dar copilul meu timp de o luna nu s-a putut acomoda,plansete,urlete,nu colabora de nici o culoare,nu se intregra si tot tacamu,am renuntat ptr un timp la idee,pana cand am vizionat 2 gradinite Nicholas si Genesis,dupa ce am vazut-o pe prima nu mi-a mai trebuit nimik (m-am dus la a doua fiind pe aceasi strada si avand programare)
Mi-am dus si sotul si copilul si ei au fost super incantati,copilul mi-a zis chiar ca el vrea sa ramana acolo,un semn minunat,o saptamana a durat acomodarea si despartirea de mami,iar de 10 luni ,merge zi de zi aproape fara intrerupere,el abia asteapta,iar eu stau super linistita ca stiu ca e pe mana unor oamnei minunati
Gradinita este in Drumul Taberei,este deschisa de 1 an si cateva luni,totul este nou,supraveghere video,o gradina imensa de 2000 m,utilata ptr toate varstele de copii,este absolut superb,pretul este cam marisor dar sincer,merita
Daca doriti alte informatii ,cu mare drag;)
Pentru " UN PARINTE IUBITOR " 
Imi pare rau pentru ce ti se intampla referitor la gradinita. Am avut si eu o experienta de genul acesta si inteleg foarte bine situatia. Acum scriu in ideea ca pot sa ajut pe cineva cu cateva informatii despre gradinita unde am eu copilul in acest moment.Gradinita se numeste Beka Piticut si este localizata mai exact langa piata Otopeni.Sunt f multumita pentru ca pana acum nu am avut niciun fel de probleme, iar copilul este bine ingrijit.Imi place ca gradinita functioneaza intr-o cladire nou construita, toate incaperile sunt f curate, mancarea este proaspata si intotdeauna se respecta meniul zilnic. Personalul este calificat si la copilul meu se vad progese. De ce am fost uimita, este de faptul ca limbile engelza si franceza sunt incluse in pret si nu trebuie sa platesc in plus nimic. Eu zic ca merita incercat si datorita pretului care este f ok. Pana acum nu mi-au cerut bani pentru caiete sau alte activitati, ceea ce mi s-a intamplat la alta gradinita. sper sa va fie de folos !
Scoala PiticilorAdunari - Scaderi - Numara - Inmultiri - Cifre - Forme - Alfabet - Deprinderea scrisului - Vocabular - Uneste punctele - Umbre - Nu apartine - Apartine - Logica - La fel - Potriveste - Anotimpuri |