Mi-am dorit dintodeauna un baietel si m-am tot gandit la diferite nume ..Din prima zi cand mi s-a comfirmat sarcina am stiut ca va fi baietel(asa simteam eu)..Numele final l-am ales:Serban-Matei, Serban fiinca sunt o fana a Cronicii Carcotasilor si-mi place Huidu(ptr ca are multa carisma ,e inteligent etc.),iar Matei,trebuia sa fie un mume de sfant,asa ca in Noaptea de Inviere 2006 (eram insarcinata),inainte de a se citi evanghelia am zis ;"daca se citeste evanghelia dupa Matei ,asa sa-i fie numele",si asa a si fost ...Deci numele printului a fost ales practic in acea noapte sfanta!!

ce super Doina
Mi-a placut mult cum i-ai ales numele de sfant ![]()
Frumos,Doina! 
Eu i-am ales Mathias,adica tot Matei pe romaneste.Mi-a placut pur si simplu numele,nu am avut un motiv anune in alegerea lui.A fost primul nume placut care mi-a venit in minte.Mama mi-a zis ca e in calendar sf.Matei pe 16 august cu cruce neagra.Nu am stiut asta.Mathias s-a nascut pe 18 august. 
se spune de multe ori ca nu noi,ci ei,bebelusii, isi aleg numele 
si la noi a fost greu...dupa 2 baieti imi era teama si ma gandeam ce voi face daca v-a fi tot baiat pt ca noi ne doream fetita..si cand am aflat ca v-a fi fetita am zis ca e un dar de la Dumnezeu si asa i-am pus numele de DARIA si MARIA sa aiba un nume de sfanta...Daria-Maria-zana noastra mult dorita..
Pe fetita mea o cheama Ana-Maria, a ales sotul meu, eu doar spuneam ca vreau neaparat sa aiba si numele de Maria si asa a ghicit sa fie Ana-Maria. Si coincidenta a fost ca bunica mea era Ana si sora ei Maria (asta nu am lut-o in considerare, doar am constatat dupa). Acuma e baietelul pe dum si in va chema David Daniel (David am ales eu, Daniel Barbatul meu)
Ne-u placut numele acestea, nu am avut un criteriu anume in alegerea numelui.
La noi, cum spunea si misha, fata si-a ''ales''numele''.
Dupa multe, multe incercari, tratamente si esecuri, am ramas insarcinata fara sa ne mai iau pastile, injectii si altele. Dupa un revelion petrecut la maxim, am ramas insarcinata la sfarsitul lui ianuarie. Confirmarea am avut-o in ziua de 14 februarie, ziua indragostitilor. Dar nu asta a dus la alegerea numelui, ci faptul ca si-a lasat mult asteptata venirea pe lume.
Asa ca numele Teodora, pe care l-a ales sotul meu, inseamna 'dar de la Dumnezeu'. Iar Alexia mi-a placut mie mult!
Este in calendar o sfanta Teodora si a fost regina Bizantului,parca, pe care o chema Teodora.
Cristina si la noi a fost la fel cu numele...si eu am ramas fff greu insarcinata, dupa tratamente si operatii, si Mara a venit cand nici nu ne asteptam
Eu mi-am dorit sa o cheme Mara (fara sa ma gandesc in prealabil ce semnificatie are si de ce) iar Cata si-a dorit f mult sa o cheme Teodora ptr ca insemna dar de la Dumnezeu
Nici eu nu m-am gandit la semnificatia numelui Maria. Am ales pentru ca mi se parea un nume rar, frumos, biblic...Mare a fost mirarea cand am iesit cu Maria in parc si tot timpul mai erau inca 2-3 Marii...De...inainte nu ieseam in parc
)
Pentru semnificatia numelor cautati in aceasta baza de nume de copii. Mi se pare cea mai completa.
Eu am o problema,nu stiu inca ce nume o sa-i pun.poate imi dati si voi niste idei.la prima sarcina cand am aflat ca e baietel imi placea David si Dominic..pana la urma am ales David..si cumnata mea care a nascut la 3 luni dupa mine i-a pus Dominic,deci nu-i mai pot pune si eu Dominic....daca era fetita imi placea f mult Anais Maria.....o sa gasesc eu ceva pana la urma,singurul nume care mi se mai pare dragutel e Patrick,dar parca nu i se potriveste...nu stiu de ce.
Mie mai imi placeau numele: Codrin, Serban, Mihnea.
Pentru fata imi place mult Maria, Ida, Liana, Ilinca, Iarina, Lidia, Eliza. Recunosc ca am o preferinta pentru nume rare.
Roxi si eu am aceasi problema ca si tine, doar ca la mine timpul a inceput sa stranga. Daca este fetita mie imi place mult numele Katia, deci nu ar fi asa o problema mare, dar... daca este baietel sunt in ceata totala
Trebuie sa ii pun un nume care sa potriveasca si aici si in tara, deci nici prea romanesc, nici prea italian. Sper sa imi vina cat mai repede o idee, pt ca nu as vrea sa ii aleg numele in drum spre spital 
Rebeka,si la noi era aceeasi problema,un nume care sa nici nu sune ciudat in franceza dar nici un nume frantuzesc greu de pronuntat pentru ai mei.Olivia mi-a venit in minte cand am auzit-o pe o colega vorbinde de fata ei...si mi-am spus "asta-i!!!".In plus,e un nume vechi,deosebit si destul de rar(aici sunt in plina moda cu tot felul de nume ciudate americane dar pronuntate in stil frantuzesc...nu-ti spun ce iese).In schimb daca era baietel,ar fi fost nasol cu numele,efectiv nu gaseam nici unul care sa-mi placa si sa-mi produca acelasi declic ca si Olivia pentru fetita.
Ideea e sa-ti scormonesti bine in cap si sa-l gasesti inainte de a ajunge la spital,ca sa nu fi luata prin surprindere si sa-i pui in marea graba un nume oarecare.Daca vine la termen,mai aia inca timp dar daca se grabeste...
Eu ma gandeam sa-l las fara nume, pana se gandeste singur. Mi se pare corect sa faca singur alegerea. Am fi gasit cum sa-l strigam pana atunci... Dar bineinteles ca au sarit rudele in cap si au venit cu mii de variante de nume. Pana la urma, tot noi doi i-am ales numele. Daca nu-i va placea atunci cand va creste, atunci e liber sa-si aleaga ce porecla doreste. Eu asa am facut cand am fost mic...
Eu am numit-o pe fata mea Anastasia. Eu si sotul ne-am unit numele de familie si un nume prea scurt nu ar fi mers, iar daca as fi ales doua nume scurte erau deja patru cuvinte in numele copilului, asa ca am ales acest nume fara nici o influenta externa, toata lumea a fost de acord si totul a fost bine.
Scoala PiticilorAdunari - Scaderi - Numara - Inmultiri - Cifre - Forme - Alfabet - Deprinderea scrisului - Vocabular - Uneste punctele - Umbre - Nu apartine - Apartine - Logica - La fel - Potriveste - Anotimpuri |