Sora mea a nascut un bebe prin cezariana si i-a ramas o cicatrice foarte urata. In plus ea a mai facut mai demult o operatie de apendicita si cicatricea respectiva s-a facut cheloida. Acum ii este foarte frica sa nu pateasca la fel, mai ales ca aceasta cicatrice e mult mai mare si s-ar vedea foarte urat. Am cautat pe site-urile din strainatate si am vazut ca exista niset unguente cu silicon special create pentru cicatrici. Se pare ca le vindeca foarte frumos si nici nu se mai formeaza cicatrici cheloide.Si eu sunt foarte interesata de acest subiect, pentru ca am facut o operatie de marire de sani si nu vreau sa-mi ramana cicatrici. Am tot intrebat pe mai multe forumuri dar nu am primit nici un raspuns. Aveti idee daca se poate gasi asa ceva in Romania? Am mai intrebat eu la cateva farmacii dar n-am gasit nimic. Voi stiti ceva?
Eu am o cicatrice de cezariana aproape invizibila,pot sa pun si cel mai minuscul bikini si tot nu se vede.Prietenei mele care a nascut tot prin cezariana acum 9 ani,practic cicatricea aproape ca nu se mai vede...
Eu cred ca cicatricile depind foarte mult de tipul de piele,eu am avut norocul de a avea o piele care se cicatrizeaza rapid si bine(un noroc pentru copilul salbatic si plin de julituri care am fost).Cunosc pe cineva care dupa operatie s-a trezit cu o cicatrice cheloida nasoala de tot,a facut tot felul de injectii,folosit tot felul de unguente si tot asa i-a ramas.
Totusi daca cumva reusesti sa afli numele alifiei sau macar principiul activ,spune-mi si o sa intreb la noi in farmacii(eu locuiesc in strainatate) poate o gasesc.
eu,ca si tine oana,ma numar printre cele norocoase din punctul asta de vedere.La 1 an si jumatate de la cezariana abia se mai vede,e ca o vergetura si e asa de joasa ca nu exista bikin sa zic ca nu l-as putea purta .
Eu am auzit acum cativa ani ca ar exista o crema care se produce in farmacii si se numeste Cicatrol.E folosita in special de cei care au suferit arsuri grave si are efecte foarte bune.Intreaba prin farmacii de aceasta,poate ai noroc ![]()
Eu de mult timp ma interesez despre asta. Am cautat si pe alte forumuri si am gasit cateva raspunsuri despre asta. Ti le atasez si tie mai jos.
Nivel: Piticut NOU SOSIT
Grup: Member
Intrat: 1/5/2007
Postari: 1 Si eu am avut probleme cu cicatricea de la cezariana. Fac cicatrici cheloide si asta s-a facut la fel. Pentru cine nu stie ce inseamna, o cicatrice cheloida este o cicatrice care in loc sa se vindece frumos, ramane umflata, rosie, proeminenta, neregulata si in multe cazuri se mareste. In anumite zone ale corpului este foarte inestetica. Cunosc multe femei care poarta vara numai costum intreg din cauza asta. Insa eu am avut noroc. Am 2 prietene care si-au marit sanii si le-a recomandat doctorul sa se dea cu unguent cu silicon, care se pare ca e cel mai bun pentru cicatrici. Exista multe tipuri de unguente pentru cicatrici, chiar si naturiste, dar doctorul le-a explicat ca efectele nu se compara cu cel al siliconului. Le-a dat o lista cu astfel de unguente si le-a spus sa le caute la farmacii, ca se gasesc greu, sau cel mai bine sa le comande din strainatate. Asa ca amandoua s-au apucat sa caute pe internet in State sa gaseasca aceste unguente. De gasit au gasit imediat foarte multe, dar cand au vazut pretul, una din ele a renuntat. E adevarat ca se preciza ca pe aprox 10 cm de cicatrice iti ajunge tubul ( care este foarte mic) cam 3 luni daca te dai de doua ori pe zi si 6 luni daca te dai o data pe zi, dar Larisa a crezut ca e doar reclama, si nu si-a mai luat. Acum ii pare rau, ca cealalta tipa Dana, s-a dat si i-au disparut complet cicatricile. Am uitat sa precizez ca nu l-a comandat de pe net, ca o mai costa 30 $ transportul si pana la urma la gasit pe unul dintre ele, Dermatix, intr-o farmacie din Bucuresti, dupa multe cautari. Asa ca m-am luat si eu dupa ea cu mari sperante si mi l-am cumparat. Ea s-a dat de 2 ori pe zi si avea sub fiecare san o cicatrice de 5 cm, deci 10 in total. Acum au trecut 6 luni de cand si-a marit sanii, si nu se mai vede din cicatrice decat o mica linie alba. Eu am facut un pic de economie, si m-am dat doar o data pe zi, si a avut efect. Cicatricea nu s-a mai facut cheloida, si s-a diminuat semnificativ. N-a ajuns inca asa invizibila ca a ei, poate si pentru ca au trecut doar 3 luni, dar progresul e semnificativ. Citind prospectul am vazut ca e bun si pentru cicatrici mai vechi, nu ca sa le stearga total, ca dupa mult timp nu mai e posibil, dar ca sa le diminueze si sa le niveleze. Am convins-o si pe Larisa sa se dea, si chiar sunt curiasa sa vad ce rezultate are, ca la ea a trecut un an de la operatie. Bineinteles, conteaza mult si cum e cusatura. Daca e rudimentara si cusuta prost, cum e pe la noi in spitale, atunci efectul va fi doar de imbunatatire nu de disparitie, dar daca e finuta, atunci poate disparea de tot. Mult succes. Eu o sa va mai tin la curent cu progresul meu.
Nu stiu sa-ti raspund despre unguent,insa am auzit ca daca ungi cicatricea cu ulei de masline cat de des poti, s-ar vindeca frumos. Si eu am avut o problema cu operatia, dar sincer nu am avut rabdarea necesara sa stau sa ma ung tot timpul cu ulei de masline, dar mi-a spus o colega ca este foarte indicat.
Multa sanatate oricum si poate gasesti unguentul respectiv
Dermatix gel, dar nu mai stiu cine-l face.
Sunt doua persoane care mi l-au laudat: una cu arsuri urate si grefe de piele care nu se vindecau si arata ca naiba, imbunatatire extraordinara a aspectului pielii dar a durat cateva luni bune, si una cu niste chestii postoperatorii horror, iesite in relief vreo doi centimetri, care a incercat si pe sfantu'petru, inclusiv operatii estetice, fara succes. Asta s-a ameliorat cam intr-o luna, dar mai avea inca cicatricea.
Am mai gasit si Contractubex, dar pe eu l-am folosit si nu m-a impresionat. Crema de galbenele din cate stiu eu e pentru cicatrizare, adica inchidere completa a ranii, dar eu n-am auzit pana acum pe nimeni sa-i dispara cicatricile cu crema de galbenele. Uleiul de masline mi se pare o aberatie. Asa doar pentru inchiderea ranii mai sunt Cicaderm si altele, dar astea doar inchid complet rana si o vindeca, nu sunt pentru disparitia cicatricii. Bineinteles ca o disparitie totala a unei cicatrici nu e posibila, dar se poate ameliora mult, sau se poate evita formarea de cicatrici cheloide, care sunt chiar foarte inestetice.
Eu nu inteleg de ce daca in afara exista asa multe astfel de unguente cu silicon nu le-au adus si la noi.
Foarte interesant.

Din pacate cicatricele ramase in urma operatiilor nu depind atat de mult de cat de repede si bine se regenereaza pielea noastra, ci mai mult de indemanarea doctorului care coase.
Cicatricea mea de dupa cezariana inca se vede dupa un an si aproape jumatate, insa este atat de jos facuta, incat nu iese din nici o pereche de bikini. Ce ma enerveaza pe mine cel mai tare, este ca abdomenul meu nu-si mai recapata tonicitatea. Desi nu mai am burta deloc, imi simt pielea flasca, moale.. de fapt dupa cat de tare m-am latit in sarcina, chestia asta n-ar trebui sa ma mai mire..
buna!tocmai intrebam daca nu se vb pe undeva despre cezariana si uite ca am gasit.chiar aveam nevoie de niste sfaturi si cred ca m-ati ajutat putin ,putin.si eu am nascut prin cezariana in urma cu 7 luni si ,pe langa faptul ca am o cicatrice cheloida,mi-a fost facuta pe verticala(de-a lungul burtii,nu dea latul,de la buric in jos/am tinut sa explic si asa fiindca la ora aceasta ,sincer,nu mai stiu care e oriz si care verti)deci adio bluze scurte sau costum baie un 2 piese,si ma doare destul de tare.se pare ca nu mi se vindeca sau mi se vindeca ffffffff greu.am fost sfatuita sa fac o analiza a glicemiei.poate ar trebui sa incerc si cu vreo crema,alifie ,unguent.....sper ca nu v-am plictisit.noapte buna
Editat ultima oarã de fldenra (2008-05-14 23:27:43)
nu e chiar bine ca dupa 7 luni nu ti s-a refacut operatia si inca te doare, probabil si din cauza taieturii pe verticala, dar totusi du-te si fa-ti o glicemie, nu e de joaca cu asta. Cat despre creme...daca esti "buna de carne" cum mi-a spus mie medicul meu, poti sa nu-ti dai cu nimic ca totul se reface de la sine, iar de disparut
oricine a facut o operatie in viata lui stie ca cicatricea va ramane...asa ca ptr ce sa ma mai cremuiesc 
Eu am 2 operatii e cezariana si am o cicatrice aproape invizibila.Depinde de doctorul care o face.
Scoala PiticilorAdunari - Scaderi - Numara - Inmultiri - Cifre - Forme - Alfabet - Deprinderea scrisului - Vocabular - Uneste punctele - Umbre - Nu apartine - Apartine - Logica - La fel - Potriveste - Anotimpuri |