LumeaPiticilor
Intra in Satul lui Mos Craciun!
HOME RETETE ECARD JOCURI ONLINE FORUM PARTENERI CONTACT  
Informatii
> ALIMENTATIE
> SANATATE
> SFATURI
> PREVENTIV/URGENTA
> EDUCATIE
> PROGRES/DEZVOLTARE
> PRENUME
> DIVERTISMENT
> EXTRA
StradaPiticilor - art-n-craft activitati educative, fise si lectii pedagogice, desene de colorat, jocuri gratuite, planse, flashcards
Vineri 18 August 2017
TOP ACTUALITATI
Cauta in site      
Meteo
Horoscop
Forum
Mici anunturi
Links
Contact
Favorite
Sondaj
FAST FOOD-uri... De cate ori mergeti cu copiii dvs.?
Cel putin saptamanal
1 - 2 ori pe luna
Mai rar
Niciodata

Consultati rezultatele
Acum pe forum
ECOLOGIE - Mediul inconjurator Miniglosar ecologic
ECOLOGIE - Mediul inconjurator Miniglosar ecologic
Postere ecologice Exercitii diverse despre ecologie
Postere ecologice Exercitii diverse despre ecologie


 
 
 
Google
 

Etapa a 2-a: Furnizati-va mijloacele pedagogice

Invatarea ceasului se face prin dialog si prin joc. Asadar, veti confectiona doua ceasuri din carton pentru a face ca procesul de invatare sa fie mai ludic pentru copilul dumneavoastra. Profitati de aceasta mica sedinta de bricolaj pentru a face din ea pretextul unui joc impreuna cu copilul dumneavoastra.

Procurati-va o bucata de carton destul de groasa, cam de 50´50 cm si faceti cu ajutorul compasului doua cercuri cu diametrul de aproximativ 20 cm. Decupati-le cu ajutorul unui coupe-papier, apoi faceti in fiecare o gaura cu diametrul de aproximativ 2 mm. Cu ajutorul unui marker, impartiti fiecare cerc in 4 sectiuni, si dupa aceea impartiti fiecare din aceste patru sectiuni in 3. Folosind compasul, pe fiecare cerc faceti unul mai mic, cu diametrul de 10 cm.

Cu ajutorul markerului, insemnati pe primul disc orele diminetii, pe fiecare sectiune corespondenta a cercului mai mare: 1, 2, 3… 12. La fel, dispuneti minutele la intervale de cate 5: 5, 10, 15… 60. Pe cercul mai mic marcati dintr-un condei plasarea fiecarui minut. Pe spatele acestui disc, scrieti cu majuscule: ZIUA.
Faceti la fel cu al doilea disc, plasand de data aceasta orele de noapte, de la 12 la 24, si din nou minutele. Pe spatele acestuia, scrieti cu majuscule: NOAPTEA.
Profitati de aceste activitati pentru a arata copilului dumneavoastra ca ziua se compune din doua jumatati de zi de cate 12 ore fiecare si ca ora se compune din 60 de minute.
Aratati-i discul ZIUA, explicandu-i ca este vorba de cel in care se afla ora micului dejun, a plecarii la scoala si a mesei de pranz. Aratati-i discul NOAPTEA, semnalandu-i ca este acela in care se afla ora gustarii, a cinei si a mersului la culcare.

Luati apoi doua foi de hartie colorata, una rosie si una albastra. Din cea rosie decupati doua triunghiuri isoscele cu inaltimea de 10 cm si cu baza de 1 cm. Din cea albastra, decupati doua triunghiuri cu inaltimea de 5 cm si cu baza de 1 cm. 

Luati un triunghi albastru si unul rosu
. Suprapuneti-le pe unul dintre discuri, fiecare avand baza situata pe centrul cercului. Cu ajutorul unui compas, practicati o gaura in fiecare la nivelul centrului cercului. Acolo introduceti o agrafa al carei cap sa se afle pe partea pe care sunt inscrise cifrele. Indoiti capetele agrafei de o parte si de alta, astfel incat sa fixati acele, permitandu-le in acelasi timp si sa poata fi miscate. Procedati la fel si cu celalalt disc.


Invatati-l sa cunoasca ceasul
Etapa 1: Invatati-l ce inseamna durata si timpul
Etapa a 2-a: Furnizati-va mijloacele pedagogice
Etapa a 3-a: Explicati-i ce inseamna ora
Etapa a 4_a: Invatati-l sa descopere minutele Invata sa desenezi!
JOCURI ONLINE
>Mai multe jocuri
 
Informatii:   Alaptare - Diversificare alimentara - Sanatate - Lexic medical - Sfaturi - Masuri preventive si de urgenta - Educatie - Dezvoltare fizica - Dezvoltare psihomotorie - Comportamentul copilului
Strada Piticilor:   Desene de colorat - Masti - Marionete - Labirint - Diplome - Povesti - Povesti personalizate - Poezii - Poezioare - Cantece - Ghicitori - Activitati-jocuri recreative si educative - Jocuri on-line
Scoala Piticilor:   Adunari - Scaderi - Numara - Inmultiri - Cifre - Forme - Alfabet - Deprinderea scrisului - Vocabular - Uneste punctele - Umbre - Nu apartine - Apartine - Logica - La fel - Potriveste - Anotimpuri
Extra:   Horoscop zilnic - AstroBebe - Prenume de copii - Compatibilitati zodiacale - Simbolistica zilelor de nastere - Horoscop floral - Retete culinare - Meteo - Lista gradinitelor particulare din Bucuresti
Interactiv:   Forum - Trucurile parintilor - Sondaje - Newsletter - E-cards - Contact
 
Contact   - Politica de confidentialitate   - Termeni si conditii   - Parteneri   - Publicitate  
Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al LumeaPiticilor.
Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996.